Bramen-paardenbloem smoothie
Een frisse start van de dag!
Dit heb je nodig
-
Pluk 2 handen vol braambessen
-
Handvol frisse bladeren van de paardenbloem
-
Water
-
(Koffielepeltje ahornsiroop)
​
-
Mixbeker
Zo maak je het
-
Ga naar buiten, pluk 2 handen vol braambessen en een handvol frisse bladeren van de paardenbloem.
-
Doe alles in een mixbeker, water toevoegen tot je de smoothiedikte krijgt zoals jij hem het liefst drinkt.
-
Wil je het liever iets zoeter? Doe er dan een koffielepeltje ahornsiroop bij!
Braambessen bevatten veel vitamine C en anti-oxidanten. Paardenbloem is o.a. goed voor je lever en zuivert je bloed. Proost en op je gezondheid!
Braam
In de keuken
De hele jonge bladscheutjes in het voorjaar kan je in een salade verwerken. Ze hebben een kokosachtig smaakje. De grotere bladeren kunnen als thee-ingrediënt gebruikt worden.
De bloemblaadjes kunnen als eetbare decoratie gebruikt worden. En de vruchten zijn natuurlijk heerlijk om zo van te snoepen of om te verwerken in gebak, ijs of confituur.