top of page
Image by Sofia Holmberg

Brandnetelsoep

Lekker tijdens frisse dagen...

Dit heb je nodig

  • Oogst een maatbeker van 1,5 l vol met jonge brandneteltoppen

  • 2 teentjes look

  • 2 dikke ajuinen

  • olijfolie

  • 2 aardappels 

  • 1,5 l water

  • Peper, zout

  • Groentebouillon

  • (kokosmelk / room)

  • Kookpot

  • Pan

  • Mixer

Zo maak je het

  1. Oogst een maatbeker van 1,5 l vol met jonge brandneteltoppen en was de brandnetels. 

  2. Plet de look en snij de uien grof.

  3. Stoof 2 dikke ajuinen in olijfolie.

  4. Voeg 2 grote, in kleine stukjes gesneden, aardappels toe en laat even stoven.

  5. Voeg 2 geplette teentjes look toe.

  6. Giet 1,5 liter water erbij. Laat dit koken tot de aardappeltjes zo goed als gaar zijn. 

  7. Zet het vuur uit en voeg dan pas de brandneteltoppen toe. 

  8. Mixen, peper, zout en bouillonkorrel toevoegen. Eventueel wat kokosmelk (of room) erbij gieten.

     

Brandnetel

In de keuken

Jonge brandnetelbladeren kan je op heel veel verschillende manieren gebruiken in de keuken: van soep tot pesto, als ingrediënt in de smoothie, als thee of limonade, in gebak, groentetaarten, pizza’s en zelfs chips. De mogelijkheden zijn zowat grenzeloos.

 

Vanaf eind augustus kan je ook de zaadjes oogsten. Je kan deze verwerken in gebak, granola of over een salade uitstrooien. Gebruik van deze zaadjes maximum 1 theelepel per dag. Ze zijn heel krachtig!

bottom of page