top of page
Fruitleer

Fruitleer

 

Heerlijk uit het vuistje, bij ijs of een ander dessert.

Dit heb je nodig

  • Hoeveelheid blauwe bessen naar keuze

  • Plastic schotel / siliconen vel

  • Voedseldroger

  • Mixer

Zo maak je het

  1. Mix de blauwe bessen tot een gladde massa.

  2. Giet dit mengsel op de plastic schotel of op een siliconen vel. Gebruik geen bakpapier, dit neemt de voedingsstoffen weg.

  3. Stel de voedseldroger in op 70° gedurende 4 tot 5 uur.
    Het fruitleer is klaar als het droog is aan de oppervlakte, maar de laag nog steeds buigbaar is. Licht plakkerig is ook ok.

    • Laat het iets afkoelen en snijd het fruitsnoep in repen van zo’n 2,5 cm breed. Rol ze eventueel op en steek er een houten prikkertje door.

Blauwe bosbes 

In de keuken

Het blad kan gedroogd en gebruikt worden in een theemengsel. De bessen zijn zeer aromatisch en smaken zoet. Ideaal om te verwerken in een smoothie, confituur, chutney, ijs en gebak. Je kan er ook siroop of likeur van maken. De vruchten kunnen gedroogd worden om te gebruiken als gedroogd fruit of als thee. Of maak er fruitleer van! Scan de qr-code om et weten te komen hoe je fruitleer maakt!

bottom of page