Kastanjes
poffen
Pof, pof, pof!
Dit heb je nodig
-
Tamme kastanjes
-
(Boter)
​
-
Scherp mes
-
Oven / pan met deksel / vuurkorf
Let op
Paardenkastanjes zijn niet eetbaar!
Zo maak je het
-
Maak met een mes een kruis in de bovenkant van de kastanjes (anders ploffen ze uit elkaar).
Voeg 3 bloemhoofdjes verse lavendel toe en een halve theelepel zoethout.
-
Rooster de kastanjes in een voorverwarmde oven (15 minuten op 200 °C), in een pan op een vuur met een klontje boter onder een deksel, op een rooster op een houtkachel of buiten in een pan boven een vuurkorf.
Tamme kastanje
In de keuken
Je kan de vruchten rauw, gepoft, gestoofd of gekookt eten. Gekookte kastanjes kan je verwerken tot soep of puree. Om ze te bewaren kan je ze drogen en tot meel vermalen of je kan ze blancheren en invriezen.
Tamme kastanjes bevatten maar liefst twee keer zoveel zetmeel als aardappelen!