
Kastanjespread
Ook lekker op vers brood of als dip.
Dit heb je nodig
-
400 g tamme kastanjes
-
200 ml (plantaardige) kookroom
-
30 gram suiker
-
1 eetlepel vanille-extract
-
4 theelepels cacaopoeder
-
(optioneel 1 eetlepel sinaasappelzeste)
​
-
Scherp mes
-
Kookpot
-
Weegschaal
Let op
De vruchten van de paardenkastanje zijn niet eetbaar!
Tamme kastanje
In de keuken
Je kan de vruchten rauw, gepoft, gestoofd of gekookt eten. Gekookte kastanjes kan je verwerken tot soep of puree. Om ze te bewaren kan je ze drogen en tot meel vermalen of je kan ze blancheren en invriezen.
Tamme kastanjes bevatten maar liefst twee keer zoveel zetmeel als aardappelen!
Zo maak je het
-
Verzamel ongeveer 400 gram kastanjes
-
Kook water in een kookpot
-
Kerf met een scherp mes een kruisje in de kastanjes
-
Kook de ingekerfde kastanjes 5 minuutjes in water
-
Pel 200 g van de gekookte kastanjes
-
Kook gedurende 15 minuten deze 200 g gekookte kastanjes in 200 ml (plantaardige) kookroom en voeg de 30 gram suiker en 1 eetlepel vanille-extract
-
Haal van het vuur, voeg 4 theelepels cacaopoeder, en optioneel 1 eetlepel sinaasappelzeste, toe
-
Meng goed, doe in een propere pot en sluit af. 2 weken houdbaar in de koelkast.