
Hazelnootpasta
Hemels lekker!
Dit heb je nodig
-
100 gram hazelnoten
-
75 ml kokosolie
-
2 eetlepels cacaopoeder
-
1,5 eetlepel rauwe honing
-
50 ml (haver)melk op kamertemperatuur
-
Snufje zout​
Hazelaar
In de keuken
Hazelnoten kan je verwerken in gebak, brood, chocoladepasta, maar je kan er ook zelf plantaardige notenmelk, notenmeel of notenlikeur van maken.
Zo maak je het
-
Verwarm de over voor op 160°C, spreid de hazelnoten op een bakplaat met bakpapier en rooster de noten 10 minuten in de oven. Na 5 minuten de noten even omkeren.
-
Pel de bruine schilletjes zo goed mogelijk eraf en laat de hazelnoten afkoelen.
-
Maal ze daarna fijn in een blender of keukenhakmolen totdat ze een pasta worden.
-
Smelt de kokosolie en haal deze van het vuur. Zodra de temperatuur van de kokosolie onder de 40 °C is, voeg je de honing toe.
-
Voeg het kokosolie-honingmengsel toe aan de hazelnootpasta en meng nog eens met de blender door elkaar.
-
Meng het cacaopoeder, de melk en het zout erdoor.
-
Schep de pasta in een glazen potje en zet in de koelkast (de pasta stijft op in de koelkast).
De hazelnootpasta is 1 week houdbaar in de koelkast.