Lindebloesem ijsthee
Vang de geur en smaak van de lindebloesems in een fles.
Dit heb je nodig
Voor 1 liter ijsthee
-
+- 750 g lindebloesems
- 3 bloemhoofdjes lavendel
-
Theelepel zoethout
-
Fris water
-
​
-
Fles met brede hals of weckpot van 1 liter
TIP
Zowel de zomerlinde, winterlinde als Hollandse linde kan gebruikt worden.
Zo maak je het
-
Stop een fles met brede hals of een weckpot van 1 liter vol met lindebloesems.
-
Voeg 3 bloemhoofdjes verse lavendel toe en een halve theelepel zoethout.
-
Overgiet met fris water
-
Laat 36 uur trekken in de koelkast
De linde
In de Keuken
De lindeboom wordt ook saladeboom genoemd. Het jonge, malse blad is zacht van smaak en heerlijk in een salade. Ook de nog groene zachte bloemknoppen kan je in een salade verwerken. Gedroogde en vermalen bladeren zijn geschikt als toevoeging aan een granenmeel.
De bloesems worden vooral gebruikt voor thee, maar je kan er ook een siroop of likeur van maken.
​
In augustus en september kan je de rijpe zaden schillen en rauw eten of verwerken tot koffiesurrogaat.