top of page
Rietwortelsalade
Heerlijk veggie
Dit heb je nodig
-
300 gram rietwortels
-
60 gram radijs
-
40 gram zure room
-
Zout naar smaak
​
-
Mengkom
Zo maak je het
-
Was de wortels en kook ze in gezouten water.
-
Snijdt ze in stukken van 2 cm.
-
Voeg de radijs toe en drapeer met de zure room.
Riet
In de keuken
De wortels zijn zetmeelrijk. Jonge, nog groeiende wortels kunnen worden gekookt en gegeten zoals aardappelen. Van de vingerdikke, jonge witte wortels kan je in de herfst meel maken. Snijd de wortels in stukjes, droog ze, vermaal ze en haal de vezels eruit. Je kan dit meel gebruiken als bakmeel. Gedroogde stukjes wortels kan je ook roosteren en als koffiesurrogaat gebruiken.
De jonge scheuten in het voorjaar hebben een sappig, zacht hart dat je rauw kan eten of stoven.
bottom of page