Rozenfudge
Lekker plakkend!
Dit heb je nodig
-
250 gram cashewnoten
-
120 gram rietsuiker
-
6 cl water
-
(Rozenblaadjes)
​
-
Keukenmachine
-
Bakpapier
-
Kookpot
-
Weegschaal
Zo maak je het
-
Maal 250 gram cashewnoten fijn in de keukenmachine (niet te lang, want ze mogen hun olie niet verliezen en er cashewboter zou ontstaan).
-
Smelt 120 gram rietsuiker in 6 cl water en breng aan de kook.
-
Voeg de gemalen noten toe en roer stevig gedurende 6 minuten tot het mengsel dikt. De lepel moet erin blijven recht staan!
-
Smeer het mengsel direct uit op een vel bakpapier, strooi er rozenblaadjes overheen en leg er een ander vel bakpapier op.
-
Rol de pasta uit tot een dikte van 5 mm. Ga snel te werk, het mengsel mag niet stollen.
-
Neem het bovenste bakpapier weg en laat afkoelen. Snijd de fudge in kleine blokjes.
Apothekersroos
In de Keuken
Alle rozen zijn eetbaar, maar niet alle rozen zijn lekker. Je proeft wat je ruikt! De apothekersroos, ook Franse roos genoemd, ruikt lekker, de rozenblaadjes smaken heerlijk en de rozenbottels zijn heerlijk in thee of granola.
Rozenblaadjes zijn bijzonder decoratief en zeer smaakvol in veel gerechten. Gebruik ze ter versiering van gebak en door salades.
Zowel van de bloemblaadjes als van de bottels kan je thee, jam, wijn, azijn of siroop van maken.