
Walnotenporto
Een verrassend lekkere drank en leuk geschenk
Dit heb je nodig
-
5-6 groene onrijpe walnoten (oogst rond 21 juni) zonder zwarte vlekjes
-
Fles rode wijn
-
150 ml jenever of wodka
-
180 gram suiker
-
2 kruidnagels
-
1/2 kaneelstokje
-
Evt. zeste van 1/2 citroen en steranijs
​
-
Glazen fles
Walnoot
In de keuken
Waarom geen walnotenporto maken van je notenoogst? Een bijzonder lekkere drank en de perfecte smaakmaker voor een gezellige avond. Deze porto is ook een gewaardeerd en origineel geschenk om vrienden en familie mee te verrassen!
Zo maak je het
-
Snijd de groene walnoten in vier (gebruik handschoenen want de bolsters geven kleur af) en doe ze in een glazen bokaal.
-
Overgiet met de wijn en jenever, voeg de overige ingrediënten toe en sluit de pot af.
-
Zet de bokaal op een donkere plek op kamertemperatuur. Schud regelmatig en laat dit minimaal 2 maanden staan.
-
Makkelijk om te onthouden: zeef hem uit rond 21 september d.m.v. een neteldoek en giet in flessen.
-
​Laat de walnotenporto nog rijpen tot 21 december.