top of page

Eenstijlige meidoorn

Crataegus monogyna

meidoornbessen.jpg

Te vinden in

WILDPLUKPAD_BEELD_GROEN_edited.png

Bovy

Eetbare delen

Bloem

Bloemen

Vrucht

Vrucht

Opgelet: Meidoorn kan ervoor zorgen dat je hartmedicatie te sterk gaat werken.

In de keuken

In het voorjaar gebruik je de bloemen als eetbare decoratie of in een theemengsel. De bessen moeten gekookt worden en kunnen als thee-ingrediënt gebruikt worden. Je kan er ook chutney of ketchup van maken!

Als medicijn

Meidoorn versterkt je weerbaarheid tegen stress. Het wordt ook gebruikt bij slaapstoornissen en hartkloppingen. Dit kruid versterkt de hartspier, beschermt en verzorgt de vaatwanden, helpt slagaderverkalking voorkomen, verlaagt een hoge bloeddruk, bevordert de bloedcirculatie, zorgt voor een beter geheugen en voor warme handen en voeten.

Let op!

Opgelet! Wil je meidoorn medicinaal gebruiken en neem je al medicatie voor je hart of bloeddruk? Overleg dan eerst met je arts. Meidoorn kan ervoor zorgen dat je hartmedicatie te sterk gaat werken.

Eenstijlige meidoorn

Crataegus monogyna

In de lente overdondert de meidoorn je met zijn schoonheid van honderden kleine roomwitte bloesems. In de prehistorie werden de bessen al gebruikt als voedsel. Later werd de meidoorn ook gebruikt als geneesmiddel. Hij is gekend als heler van een gebroken hart.

bottom of page