Witte acacia
Robinia pseudoacacia
Te vinden in
Bovy
Eetbare delen
Bloem
Bladeren, schors en zaden zijn giftig!
In de keuken
De bloemen hebben een vanilleachtig aroma. Ze zijn rauw eetbaar (geniet, maar gebruik ze met mate). Je kan ze als garnering gebruiken op salades of desserts. Je kan er ook water of limonade mee aromatiseren. Dan mag je wel grotere hoeveelheden gebruiken aangezien je de bloemen niet mee opeet.
Witte acacia
Robinia pseudoacacia
De acacia, ook wel robinia genoemd, is geen inheemse soort. Hij komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. In West-Europa kan hij soms woekeren, maar hij heeft ook zijn positieve kantjes. Als hij bloeit in mei geeft hij heerlijke geurende bloemtrossen en bijen en hommels zijn dol op de nectar. De boom geeft makkelijk verteerbaar bladstrooisel en het hout heeft een hoge duurzaamheid. Er worden o.a. weidepalen en speeltoestellen van gemaakt.
Als medicijn
De acacia kent geen medicinaal gebruik.