top of page

Witte acacia

Robinia pseudoacacia

Robinia_pseudoacacia.jpg

Te vinden in

WILDPLUKPAD_BEELD_GROEN_edited.png

Bovy

Eetbare delen

Bloem

Bloem

Bladeren, schors en zaden zijn giftig!

In de keuken

De bloemen hebben een vanilleachtig aroma. Ze zijn rauw eetbaar (geniet, maar gebruik ze met mate). Je kan ze als garnering gebruiken op salades of desserts. Je kan er ook water of limonade mee aromatiseren. Dan mag je wel grotere hoeveelheden gebruiken aangezien je de bloemen niet mee opeet. 

Witte acacia

Robinia pseudoacacia

De acacia, ook wel robinia genoemd, is geen inheemse soort. Hij komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika. In West-Europa kan hij soms woekeren, maar hij heeft ook zijn positieve kantjes. Als hij bloeit in mei geeft hij heerlijke geurende bloemtrossen en bijen en hommels zijn dol op de nectar. De boom geeft makkelijk verteerbaar bladstrooisel en het hout heeft een hoge duurzaamheid. Er worden o.a. weidepalen en speeltoestellen van gemaakt.

Als medicijn

De acacia kent geen medicinaal gebruik.

bottom of page